Ledigen van uw septische put en beerput

ledigen beerput

Onze service voor het ledigen van uw put

Voor het ledigen van uw septische put of beerput kan u ons altijd inschakelen. Wij zorgen voor een snelle en betaalbare service. Contacteer ons gerust voor meer informatie over onze prijzen.

Onze meest actieve regio’s zijn Zonhoven, Hasselt, Genk, Diepenbeek, Alken, Heusden-Zolder, …

Prijs septische put leegmaken

Vermits de prijs voor het leegmaken van uw septische put of beerput kan variëren zetten wij geen prijs online. Deze is afhankelijk van de afstand tussen de straat en uw put en uw locatie. U kan ons steeds vrijblijvend contacteren om uw prijs te berekenen.

Hoe vaak moet ik mijn septische put of beerput ledigen?

Het ledigen van een septische put wordt gemiddeld om de vier tot zes jaar gedaan. Bij een beerput is dit meestal om de twee jaar.

Wacht zeker niet te lang om uw beerput te laten ledigen. Door het gebruik van schoonmaakmiddelen, toiletverfrissers en wc-papier wordt de bacteriële werking in de put vaak verstoort en geraakt deze namelijk nog sneller vol. Een ander mogelijk gevolg hiervan is ook het vormen van een drijvende substantie, deze kan ervoor zorgen dat de doorvoer van de inkomende buis verhindert wordt. Voorkom dit dus door uw put regelmatig te laten ledigen.

Septische tank - septische put

Septische put

Een septische put wordt in de meeste gevallen ondergronds geplaatst en bestaat vaak uit beton of kunststof. Hier komt al het huishoudelijk afvalwater terecht dat via de toiletten passeert.

Het doel van een septische put is om het afvalwater zo vloeibaar mogelijk te maken. Dit gebeurt door middel van bacteriën die het afval omzetten in slijk, water en gassen. Al het vloeibare water gaat hierna door een filter en vervolgens komt het terecht in het rioleringsnet waar uw septische put is op aangesloten.

Beerput

In tegenstelling tot een septische tank is een beerput gewoon een gat in de grond. Vaak is dit gat ingemetseld, maar dat is zeker niet altijd het geval. Er is wel sowieso altijd een deksel over uw beerput waarmee deze wordt afgesloten en de eventuele stank tegenhoudt. In de put komen afvalresten van je toilet terecht, deze worden zonder enige filtering in deze put geloosd.

Het grootste verschil met een septische put is dat een beerput niet aangesloten is op het rioleringsnet. In deze put bevindt zich wel nog steeds het proces van bacteriën die het afvalwater op natuurlijke manier afbreken, maar dit gaat langzamer dan bij een septische tank. Daardoor is deze put sneller vol is, dus hij moet deze frequenter geledigd worden.